1logo

Mat, sport och demokrati — vi var på Järvaveckan

”Allt är politik” lyder parollen för politikerveckan som samlar 200 organisationer och politiker på Järva IP under nio dagar. MIA-projektet var på plats med målet att berätta vad vi gör för att ingen ska hamna mellan stolarna i kontakt med myndigheterna.
 

Med hjälp av pinnstolar, barstolar och gungstolar i olika färger visualiserade vi MIA-projektets främsta mål. Varje deltagare ska få rätt stöd och skyddsnät för att hitta, få och behålla ett arbete, eller för att klara av studier. Oavsett hur stolarna ser ut, ska ingen hamna emellan.
 

Under fyra dagar berättade vi om hur MIA-projekt arbetar för att sätta människan i centrum genom olika insatser. Nyfikna kom och lyssnade på hur vi använder allt från arbetsträning och konkret utbildning till rehabiliteringeller annat stöd när livet trasslar. Det finns så mycket kraft i människor, men de behöver ibland stöd att hitta vad som passar. 

MIA-projektet använder metoderna Case management, Supported employment, IPS och Bostonmodellen. Den senare är en utveckling av Case management och används av Samordningsförbundet Södertälje.
 
Samordningsförbundet Stockholm stad och MIA-projektet
MIA-projektet delade tält och program med Samordningsförbundet Stockholm stad. Varje halvtimme drog våra medarbetare korta föredrag bland annat om våra metoder, om delprojektet i Stockholm stad som erbjuder deltagare med narkolepsi en särskild insats.
 
Vi fick veta mer om hur arbetsintegrerande sociala företag fungerar i allmänhet och hur Yalla Rinkeby arbetar i synnerhet. Yalla Rinkeby erbjuder catering och lagar mat med kvinnor från alla delar av världen. Till oss levererade de vatten och goda energibollar som hade en rykande åtgång i vårt tält. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln