1logo

Ordning och reda i MIA-projektet

”När jag började här hade jag inte funderat så mycket på bland annat genusfrågan, men nu är jag medveten på ett helt annat sätt, vilket familjen märkt av hemma. Jag har fått nya perspektiv, säger Kerstin Larsson, ekonom i MIA-projektet.

MIA-projektets totala projektbudget är drygt 153 miljoner kr. Europeiska socialfonden bidrar med ca 100 miljoner kr och samordningsförbunden står för resten. 

Vad gör du som ekonom i MIA-projektet?

Jag sammanställer underlag så att vi får rätt utbetalningar från ESF och kontrollerar att vi följer regelverket. Ju bättre kvalitet vi har på ansökningarna, desto fortare får vi pengarna. 

Hur är det att arbeta i ett ESF-projekt riktat till den här målgruppen?

Tidigare arbetade jag på stora affärsdrivna företag där pengar var ett viktigt mått på framgång. I MIA-projektet lyckas vi när vi har stöttat människor på väg mot arbetsmarknaden. Jag bidrar till samhällsnytta.

Vad är bäst med jobbet?

Jag har lärt mig mycket om hur våra parter fungerar och samspelet dem emellan.
Jobbet är väldigt varierat. Projektmedarbetarna har ett stort samhällsengagemang och vi diskuterar helt andra saker än på mina tidigare jobb. 
 
En extra bonus är att ESF är nöjda med oss och att vi uppskattar samarbetet med dem. 

Är regelverket så krångligt som ryktet säger?

Det är många människor som ska tidsredovisa och det tog ett tag innan alla projektmedarbetare kom igång med rapporteringen. Nu funkar det bra. 
 
Eftersom delprojekten ser olika ut, måste jag vara flexibel och se till att få ihop en helhet. Jag har hittat rätt kontaktpersoner och vet var jag kan få information.

Vad tänker du om MIA-projektet i framtiden?

Startsträckan var lång, därför önskar jag att projektet fick pågå en längre tid. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln