1logo

Jobbskuggor öppnar nya dörrar

Eva Magnusson, förbundschefen som jobbskuggades av nyfiken deltagare Eva Magnusson, förbundschefen som jobbskuggades av nyfiken deltagare

”Jag blev inte superöverraskad över hur en chefs dag på kontoret kan se ut. Många möten avlöste varandra. Men vilken bra dag jag hade. Jag träffade trevliga, kompetenta människor och fick en bra introduktion till vad förbundet är till för och hur de arbetar. Jag blev verkligen nyfiken på att veta mer”, säger Tina, en av MIA-projektets jobbskuggor.

Skuggad förbundschef

Unionen tyckte det var kul att få besök av MIA-projektet Unionen tyckte det var kul att få besök av MIA-projektet

Nu är den internationella jobbskuggarveckan över för denna gång. Våra drygt 30 jobbskuggor har besökt allt från fackförbund, public service och samordningsförbund till politiker i Stadshuset.
 
Tina som skuggade Eva Magnusson, förbundschef Stockholms stads Samordningsförbund, var inte ensam om att känna sig välkommen. Skuggorna upplevde att de möttes med intresse och fick utrymme att ställa frågor. De företag som tog emot deltagare för ett enkelt studiebesök, tyckte att det var roligt att möta människor med potential för arbetsmarknaden. 

Skuggad politiker

Fredrik Lindstål, arbetsmarknads- och integrationsborgarråd skuggas i Stadshuset Fredrik Lindstål, arbetsmarknads- och integrationsborgarråd skuggas i Stadshuset

Den internationella jobbskuggardagen är en viktig dag. Den lyfter möjligheten för företag att öka sin konkurrenskraft genom att tänka utanför boxen. En som nappade på idén var vikarie Fredrik Lindstål, 
 
”Företag och organisationer vet att de måste vara på tårna för att attrahera bra personal. Därför är det så viktigt att ta vara på alla människors behov och möjligheter på arbetsmarknaden”
 

För att lyfta idén med Jobbskuggning skickade MIA-projektet post ett brev till Stockholms stads arbetsmarknads- och integrationsborgarråd som nappade på idén. Men när det var dags hade Fredrik Lindstål tagit över agendan.
 
"När jag såg att jag skulle ha en jobbskugga undrade jag vad det kunde vara? Jag kontaktade säkerhetsavdelningen för att kontrollera att det inte handlade om underrättelsearbete. Istället visade det sig att det var Johanna som skulle följa med mig på jobbet en dag", säger Fredrik och ler brett.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln