Min tid ska gå till att göra skillnad
”Det gäller att ha stora öron för vad medarbetarna stöter på i sin vardag och att ta till sig det linjecheferna erfar. Vi ska lyfta fram våra erfarenheter till ESF och bidra till att de riggar sina projekt ännu bättre i framtiden. MIA-projektet handlar om utveckling på många nivåer,” säger Anna Lexelius, ny förbundschef i Samordningsförbundet Östra Södertörn som är projektägare i MIA-projektet.
Tar med sin vision in i MIA-projektet
”Jag brinner för samverkan mellan Sveriges olika organisationer och har i hela mitt liv arbetat för att göra skillnad för människor. Först och främst vill jag förändra livet till det bättre för enskilda personer, men jag arbetar för att skapa förändring på en strukturell nivå.”
Anna utbildade sig i internationella relationer och biståndsarbete. Hon fick sin första anställning på Försäkringskassan, där hon insåg att det går att arbeta med rättvisefrågor, jämställdhet, mångfald och andra demokratifrågor i det svenska systemet.
Erfarenhet av förändringsprocesser
Senaste jobbet var som huvudsekreterare i Tillitsdelegationen, ett regeringsuppdrag med syfte att utveckla offentlig förvalrning. Arbetet handlade om styrning och ledning på en nationell nivå.
”Det blev tydligt att enormt mycket kompetens går till spillo eftersom våra strukturer inte tar vara på individuella kunskaper. Under arbetes gång längtade jag efter att arbeta lokalt med lednings- och samverkansfrågor. Att få ett starkare band med de som arbetar direkt med målgruppen.”
Störst möjlighet att påverka livssituationen för MIA-projektets deltagare är handledarna och det är viktigt att ta vara på deras erfarenheter.
”I min roll lyssnar in och följer upp berättelserna medarbetarna tar med sig under sin resa i MIA-projektet. Genom att lyssna kan vi skapa nya arbetssätt och utveckla metoderna så att de fungerar maximalt.”
Ett ambitiöst, stort, gediget projekt
”MIA-projektet skapar värde på tre nivåer. Den viktigaste är att personer som behöver stöd för att närma sig arbetsmarknaden tar viktiga steg. Vi kan se betydelsefull stegförflyttning för våra deltagare. Nästa nivå är att skapa värde för organisationerna och medarbetarna och att ge chefer verktyg så att de kan arbeta med samverkan på riktigt. Den sista viktiga nivån där MIA-projektet skapar värde är naturligtvis den som handlar om samhället.”
Medarbetarnas berättelser bär
”Det är svårt att styra på mål som är strukturella och visionära. Vill vi skapa förändring för just den här personer, behöver vi borra i vad en stegförflyttning betyder. Går hen vidare till ordinarie verksamhet, vill vi veta vad som hände sedan. Var det ett positivt eller negativt resultat ur deltagarens perspektiv?”
Det finns en risk att deltagarna hamnar i samma situation som innan de deltog i projektet i sin fortsätta kontakt med myndigheterna. Då ska ta reda påvad som gick fel. Det sker genom analys och dialog. Vi vill kunna följa upp och utvärdera strukturella förändringar.
”Jag är imponerad av det kanonjobb som medarbetarna gör och det engagemang som de har för att göra skillnad.”
Senaste inläggen
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
regionen botkyrka samordningsförbundetvärna lediga jobb avvikelserapportering guldkalender2020 mia roslagen canopus hundceter könsskillnader verdandi lotsteam gör plats mia vidare roslagen globala rättigheter insatskatalogen tillgänglighet mr miaprojektet i coronatider kommunen indikatorenkät våld i nära relationer region stockholm internationella funktionsrättsdagen2020 miaprojektetroslagen egenmakt stationen politikerveckan järva aktivitetsplatsen mänskliga rättigheter mia vidare hbs projektledare mia vidare södertälje järvaveckan 2019 miavidare icke-diskriminering försärkingskassan riksförbundet för social och mental hälsa jobbskuggning utvärdering brukarrevision samordningsförbundet östra södertörn järvaveckan jämställdhet myndighetsgemensamma plattformar mäns våld mot kvinnor mia-projektet södra roslagen miaprojektet stockholms stad mia-projektet södertälje mia-projektet värna mia-projektet hbs samordningsförbund arbetsintegrerande sociala företag asf esf case management supported employment mia-projektet europeiska socialfonden arbetsförmedlingen bostonmodellen mia vidare mia-projektet östra södertörn försäkringskassan arbetsträning ips samverkan kommun horisontella principer samordningsförbundet stockholms stad kugghjulet frågor om våld vården mia vidare suvs myndighetsgemensamma team miajobbarvidare mia vidare stockholms stad case management narkolepsi mia-projektet roslagen sweco the international job shadow day 2-årsrapport re:innovation se-metoden asrbetsintegrerande sociala företag rekrytering mia vidare östra södertörn hunddagis rättighetsbaserat arbete hela människan hp-fika miaprojektet salem utredare mia vidare sundbyberg narkolepsi mia deltagarberättelse mia vidare värna samordningsförbundet hbs huddinge processledare rsmh offentlig försörjning nns indikatorenkäter stockholms stad gedetvidare dhr nationella mål för jämställdhet inspiration socialfonden