1logo

I MIA-projektet arbetar vi för inkludering och allas lika värde varje dag.

För tredje året i rad samlades tusentals människor på Spånga idrottsplats under Järvaveckan. Årets arrangemang lockade rekordpublik och några av de 53 000 besökarna tittade in hos oss. Många ville sitta på Pridestolen, innan den ens torkat. En av dem var Fredrik Lindstål,  arbetsmarknads- och integrationsborgarråd


MIA-projektet arbetar med en målgrupp som behöver stöttas lite extra för att börja arbeta eller studera. På politikerveckan Järva mötte vi politiker, myndigheter, media och andra nyfikna som ville veta hur vårt projekt utvecklar välfärden.

För demokrati och egenmakt

Järvaveckans idé är att öka människors egenmakt och på så sätt bidra till vår demokrati.

– Om vi gör detta varje år kommer vi tillsammans kunna vända utvecklingen i de här områdena, säger Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman.

Rörelsen Män för jämställdhet som arbetar för en jämställd värld utan våld, tog initiativet #EnstolförRFSL. Stolen symboliserar frånvaron av RFSLs representanter, eftersom de valt bort Almedalen i år, på grund av trakasserierna de utsattes för 2018. I MIA-projektet fokuserarvi  på jämställdhet och icke-diskriminering dagligen. Därför bjöd in ett av våra Arbetsintegrerande sociala företag.

Re: Innovation kom till Järva med en stol och noga blandade regnbågsfärger. Vi hoppas och tror att många pridestolar kommer att finnas på seminarier under Almedalsveckan. Fredrik Lindstål, var en av alla besökare som gillade vårt stöd för #EnstolförRFSL.

Energin var på topp när alla våra delprojekt berättade om sina framgångsfaktorer med bland annat supportede mployment case management, Bostonmetoden, IPS och ASF.

Tack Samordningsförbundet stockholmsstad. Vi trivs ihop med er och är stolta över att få dela både idéer och plats i tältet.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln