1logo

Rapport ur en rapport

Hur går det för MIA-projektet? Enligt 2-årsrapporten som släpptes i somras är projeket framgångsrikt.
Det viktigaste så här långt in i projektet är att vi systematiskt kunnat ringa in metoder och arbetsätt som fungerar för vår målgrupp. Att vi ser, hör och lyssnar på våra deltagare och på varandra: Organisationerna, parterna, medarbetarna. Det är på det sättet vi får människor och idéer att växa.

Det konstaterar Anna Lexelius i sitt förord till rapporten. Anna är sedan ett par månader tillbaka förbundschef  i Samordningsförbundet Östra Södertörn som är projektägare i detta komplexa projekt. Anna belyser att vi har identifierat en del hinder som orsakas av regelverk och lagar, för att kunna lyfta dem till nästa nivå. Det är en viktig del för slutresultatet. Det gäller att peka ut de knutar som kan lösas.

En av framgångsfaktorerna är det bemötande som deltagarna får. 91 procent tycker att de fått vara med och bestämma vilket stöd de fått. 72 proecent tycker att stödet har hjälp dem att hantera sin situation.

Det visar att bemötande är viktigt när människor ska ta för dem viktiga steg. Det kräver mod, vilja och kompetens från såväl medarbetare som chefer att genomföra de förändringar som krävs för ett varaktigt resultat.

Vi får människor att växa

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln