1logo

Jag tycker om teori. Men ibland skriver jag poesi.

Välkommen Kristoffer Zetterberg. Hoppas du kommer att trivas som utredare i MIA-projektet. Välkommen Kristoffer Zetterberg. Hoppas du kommer att trivas som utredare i MIA-projektet.

I måndags började Kristoffer som utredare i MIA-projektet. Hans uppgift är att fortsätta att ta fram och analysera allt underlag vi har samlat i MIA-projektet. Varmt välkommen!

”Jag är uppvuxen i Dingtuna, utanför Västerås. Senaste jobbet var på Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning som utredningsassistent. Vi tog fram en årlig drogvaneundersökning bland 9-klassare och gymnasieelever, tittade på forskning kring barn som växer upp i missbruksmiljöer och granskade reklam om spel om pengar”, säger Kristoffer.

Vad gjorde du innan dess?

Jag fick jobbet precis när jag fyllt 30. Går vi bakåt så pluggade jag i Uppsala, på Södertörns högskola och Stockholms Universitet. Mina ämnen är genus, lingvistik och sociologi. Jag tycker om teori och vill förstå saker. Men ibland skriver jag poesi.

Du är ju som klippt och skuren för vårt projekt.
Hur hittade vi dig?

En kollega på Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning tipsade mig att söka tjänsten som utredare. MIA-projektet passar mig. Jag tycker om att diskutera och få möjlighet att sätta sig in ett område ordentligt. I MIA-projektet blir det en kombination av variation och djupdykning.

Är det något speciellt du ser fram emot?

Det är roligt att analysera och driva på för att hitta kreativa ingångar. Jag vill få syn på något nytt, som vi inte visste förut. Jag ser fram emot att arbeta med det gedigna material som finns i MIA-projektet. Det blir spännande att knyta ihop allt till ett resultat. Att få en röd tråd i det som är splittrat. Jag vill se vilka effekter de olika insatserna haft, men även bidra till att utveckla potentialen som finns.

Är du bra på att förklara?

Förhoppningsvis. 
Det är ju poängen. 
Att kunna presentera resultaten på ett sätt som gör det tillgängligt. 

Har du erfarenhet av samordning?

Jag bor i kollektiv och arbetar för att vi ska kunna organisera våra liv tillsammans. Det är en form av samverkan som ska vara på ett så jämställt och jämlikt sätt som möjligt. 
För mig är det viktigt att skapa små minidemokratier. Det börjar i det lokala sedan knyter man samman det, så mycket samarbete som möjligt.
 
Kristoffer.zetterberg@huddinge.se 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln