1logo

Hitta MIA-projektet i Insatskatalogen

Insatskatalogen är en webbplats där insatser
inom välfärden samlas. Aktiviteterna riktar sig till enskilda personer som behöver stöd på väg mot arbetsmarknaden.

"Tack vare Insatskatalogen kan myndighetspersoner och privatpersoner hitta rätt insatser utifrån vad personen behöver”, säger Elisabeth Afram Söderstrom, lokal redaktör för Insatskatalogen HBS och Södertälje.


Insatskatalogen utvecklades 2017 från en broschyr i pappersformat till ett smart sökverktyg på webben. En av alla insatser som presenteras i katalogen är MIA-projektet. Alla insatser drivs av kommuner, region och arbetsförmedlingen, eller av projekt finansierade av samordningsförbund. Här finns  även de insatser som drivs av privata aktörer och av civilsamhället.

Uppdateras ständigt

Elisabeth Afram Söderstrom från Arbetsformedlingen är lokalredaktör för Insatskatalogen HBS och Södertälje. Hon är beteendevetare med inriktning kommunikation och ansvarar för att publicera de insatser inom upptagningsområdet HBS och Södertälje och publicerar och uppdaterar.
 
”Jag är uppvuxen i Botkyrka, ett av våra upptagningsområden. Mitt första jobb var som kommunikationskonsult. När IT-kraschen kom valde jag ett arbete där jag kunde bidra till samhällsnytta. Jag  landade på Arbetsförmedlingen, vilket var mitt drömjobb.”

På webbplatsen lägger Elisabeth och alla andra redaktörer för Insatskatalogen ut allt från arbetsmarknadsinsatser till rehabilitering. 
 
”För personer som behöver stöd parallellt med arbetsmarknadsinsatser finns även aktiviteter som inte direkt leder till arbete, men är ett viktigt stöd. Till exempel personligt ombud, mottagningar för våld i nära relationer och kontakt till budget- och skuldrådgivningen”.

Katalogen underlättar överblicken

”En fördel med Insatskatalogen är att den inte är avgränsad till den som behöver närma sig arbetsmarknaden. Oavsett vilken myndighet jag representerar, oavsett vem jag träffar och oavsett om jag sitter på kommunen eller någon annanstans, kan jag leta reda på lämplig väg för deltagaren.”
 
Insatskatalogens projektägare är samordningsförbundet Centrala Östergötland. Alla andra förbund som är anslutna till katalogen samlar in, sorterar och sprider information lokalt.

Insatskatalogen

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln