1logo

Globala mål och rättigheter

Vi inspireras av alla som arbetar för ett mer tillgängligt samhälle. Nu har vi fallit för DHR och deras fina rättighetsikoner som berättar vad som gäller specifikt för personer med funktionshinder.

Illustrationerna är väl designade, enkla och pedagogiska. I en och samma bild kopplas artiklarna i FNs konvention om de mänskliga rättigheterna samman med de globala målen i Agenda 2030.


På den internationella funktionshinderdagen den 3 december bjöd DHR, vilket står för Delaktighet, Handlingskraft och Rörelsefrihet, på vernissage. Det var ett trevligt mingel med premiärvisning av tretton fina illustrationerna och lättlästa texter.

Tretton unika ikoner

Tydligare än så här kan man knappast förklara vad som menas med de olika artiklarna. 

DHR kallar sina symboliska bilder för rättighetsikoner. De är inspirerde av agenda 2030s globla mål-ikoner, men här har de valt 13 specifika rättigheter. Alla artiklar har direkt bäring på personer med funktionsnedsättningar. 

Varje människa ska ses som en tillgång

DHR arbetar för att människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. En person med nedsatt röresleförmåga kan vara vem som helst som bor i sverige: Ung, gammal, man, kvinna, studerande, yrkesverksam, arbetslös, hbtq-person, nyanländ. 

Det här är ett smart initiativ för att påminna oss alla om att hålla reda på våra rättigheter och skyldigheter. 

https://globalarattigheter.dhr.se

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln