1logo

"Vem vill ha mig i sin budget?"

Så formulerar en deltagare sin tioåriga erfarenhet av olika myndigheter. För ett år sedan blev hen deltagare i MIA-projektet HBS.
igår  lyssnade nyfikna politiker på hens resa från hjärntrött och utbränd till att närma sig arbetsmarknaden efter lång frånvaro. 

 
Igår var vi i riksdagen för att berätta att samverkan fungerar och att MIA-projektet är ett strålande exempel på det. Bakom inbjudan stod Nationella nätverket för samordningsförbund som arrangerat ett lunchmöte för att presentera sin rykande färska rapport. Totalt består den av 5278 insamlade enkäter. 

Rapportens övergripande slutsats är att både kvinnor och män är positiva till samordningsförbund. Detsamma gäller personal och styrelser, medan chefer visar sig vara mindre nöjda. Kanske är en del av lösningen att föra mer dialog över gränserna, ett liknande det vi hade i riksdagshuset igår?

Unikt möte mellan politiker och deltagare.

Mötet på riksdagen var unikt. Förutom riksdagsledamöter och förbundschefer deltog några av våra deltagare. De berättade hur det samordnade stödet haft en livsavgörande skillnad i deras liv. Starka historier om mod och styrka . Hur människor som möter respekt kan få syn på den egna kapaciteten och ta steg mot egen försörjning.
 
Samtalet kom att handla om att samordningsförbunden är en arena för helhetsperspektiv. Vi belyste skillnader som sker på ett mänskligt och ekonomiskt plan när kommuner, regioner, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen möter de utmaningar som finns tillsammans.

Nytt tillfälle 15 april.

Den 15 april bjuder vi in departementen att ta del av lösningar som MIA-projektet kunnat se under sina tre år. Såväl deltagare som projektmedarbetare kommer att finnas på plats.

Vill du ha en inbjudan? Mejla annica.falk@haninge.se
Välkommen!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln