1logo

Hej du som följer och gillar MIA-projektet i Coronatider!

Vår kommunikatör jobbade hemma och dokumenterade mötet på sin Instagram Vår kommunikatör jobbade hemma och dokumenterade mötet på sin Instagram

Vi startar veckan i ett ovanligt och tufft läge. Tillsammans tar vi ansvar för en sansad dialog och för att sprida information om Corona från säkra och pålitliga källor. Kom ihåg att många tusen människor just nu har en vanlig förkylning, eller influensa. Det är en självklarhet att stanna hemma om man har minsta symptom.

Omtanke, respekt och lösningsfokus fastnar inte i karantän, även om några av oss behöver vara hemma en period. Att lyssna på, prata med och se personer som kan ta skada av ensamhet och isolering, kan vara livsavgörande. Försök hitta lösningar som passar deltagare och medarbetare.

Vi kommer snabbt att lära oss hur man bäst ringer med karmeran påslagen. Underskatta aldrig ett gott skratt. Det finns plats för dem även i den digitala världen.

Digitala möten

Vi tar klivet till att använda den teknik som står till buds i små som stora möten. Vad som fungerar i ditt delprojekt, ditt team eller din kommun varierar. Men Skype, Teams och Zoom är enkla att starta med. De fungerar på datorn och i telefonen.  Många arbetar just nu på att få fram lösningar som skapar effektiva möten på distans. Kris föder kreativitet och det är medmänsklighet och empati som är vägen framåt.

Här kommer basreglerna:

1. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten minst 20 sekunder (Tips: sjung ”Blinka lilla stjärna" för att få rätt antal sekunder)
2. Använd handsprit
3 Stanna hemma om du känner symptom. Även lindriga
4. Om du hostar eller nyser, gör det i armbågen
5. Håll dig uppdaterad på myndigheternas sida www.krisinformation.se


Ställ inte in, ställ om uppmanar många.
Kanske har det aldrig varit viktigare med kommunikation, självledarskap och kulturbärande. Det är viktigt att vi förmedlar information som är verifierad.

Ha en riktigt fin tisdag. Och onsdag, torsdag, fredag...

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln