1logo

"Försök att inte bli för inaktiv"

På Dagens Nyheters Insidan svarar experter på läsarnas frågor om hälsa, kost och träning. "Försök att inte bli för inaktiv" är det första rådet från Jessica Norrbom, disputerad i fysiologi och forskare inom molekylär arbetsfysiologi på Karolinska institutet.
 
Visst blir det skillnad när man stannar hemma om dagarna. Det är lätt att de natuliga pauserna uteblir. Därför kan det vara smart att tänka på några enkla saker.

"Försök att bryta stillasittandet ofta, gärna två gånger i timmen. Det är viktigt att få till lite rörelse, även om det bara är i det lilla", säger Jessica.

Många av oss är också ovana vid möten via skärmen på telefon och dator. Det kräver ett annat fokus och inlyssnande, vilket kan vara tröttande. Några tips från oss i MIA-projektet är att sätta timer på 40 minuter, pausa tio-tjugo minuter. Använd gärna tiden till fysisk rörelse. Det har större betydelse än man kanske tror.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln