1logo

Många går in i lågvarv, men Kristina Rahbari varvar upp

”Digitala möten är ett roligt sätt att jobba, men det är svårt att bygga relationer via skärmen”. Den utmaningen blev inte som väntat för SUVS nya projektledare Kristina Rahbari.

Kristinas drivkraft är att skapa självklara övergångar för MIA Vidares deltagare. Därför  gick ändå de första månaderna på nya jobbet bra.
 
”När jag såg platsannonsen kändes det som att mitt namn stod på den. Jag har arbetat i ett liknande ESF-projekt i Arbetsförmedlingen. Jag bidrog till att människor fått rätt stöd och ökad självkänsla tack vare egen försörjning. Det handlar om att se hela människan och om att samverka. Det är något jag brinner för, ” säger Kristina.

Jämställdhet för deltagarna.

I ESF-projektet NISA var Kristina ansvarig för jämställdhet och likabehandling. Metoden de arbetade i  kommer från ESF och omfattar olika steg. Representation, resurser, realia och realisera.
 
”Jag tycker den största framgångsfaktorn var när vi utbildade deltagarna. Vi talade om omorientering och gick igenom de politiska målen och vad de innebär. I
 små grupper fick deltagare sedan diskutera vad de tänkte när de såg videoklipp av kvinnor som körde truck och män som undersköterskor i vården.


Det blev samtal om sådant man kanske inte vågat eller kunnat prata om förut. I MIA Vidare ser Kristina fram emot att jobba med horisontella principerna i grupp. Hon har erfarit hur viktigt det är att ses och utbyta erfarenheter och se att man inte är ensam.

"Jag och SUVS  ser framför oss ett spännande  informationsutbyte mellan alla samordningsförbund. Vi kommer att kunna samverka kring målgruppen och hitta nya lösningar.”
 
Metoderna SUVS valt för MIA Vidare är Case management, Supported employment, arbetsträning både på den öppna arbetsmarknaden och på Arbetsintegrerade sociala företag.

”Jag tar med mig mycket till MIA Vidare.

Jag har erfarenhet av att jobba på deltagarens uppdrag för att se hur de på bästa sätt kan få egen försörjning. In i MIA Vidare tar jag med mig förmågan att se hela människan och utgå från personens behov. ” 
 

SUVS har tre fungerande team som ska byggas vidare. I MIA Vidare ska förbundet ta del av de åtta samordningsförbundens lyckosamma resultat.
 
”Vi får erfarenheter som gör att vi tillsammans kan tänka nytt. Vi blir en del av ett större projekt och kan ta med oss goda resultat. Det gör att vi kan tillföra sömlösa flöden som gör att människor får rätt stöd på sin väg mot arbetsmarknaden”

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln