1logo

Guldkalender #Guldkorn #HP-fika#MIAVidare #1/24

Det är inte lätt att bryta mönster, ändå gör vi det varje dag i MIA.

Du stiger på en buss, närmast står en mörk person. Du frågar "Is this the bus to T-centralen?" "Ja, visst", får du till svar. Ingen stor sak för dig, men för den som är född i samma land som du är det besvärande, eftersom du inte var den första att missta hen för turist.  Av tusen små händelser som sker varje dag bildas mönster, vi samlar på dem för att bättre förstå.

Idag pratar vi microhändelser på vårt HP-fika. Mellan 15.00 och 16.00 lyfter projektets medarbetare  teman som ingår i begreppet horisontella principer: Ickediskriminering, jämställdhet och tillgänglighet. Allt vi gör bidrar till ett jämlikt och inkluderande samhälle. 

"Det fanns ett behov av en öppen, prestigelös och erfaren dialog kring de känsliga och svåra frågor vi tar oss an i MIA. Att ses på en digital fika och utbyta erfarenhet har blivit en riktig höjdpunkt. Vissa väljer att bara lyssna, andra ber om råd, eller delar tips och trix med kollegor. Vi måste prata om strukturell rasism, ojämlika villkor och bemötande som ställer krav på oss och våra personliga värdegrunder", säger Kristoffer Zetterberg, utredare i MIA.

Guldkornen i MIA

Guldkorn betyder fynd, god idé och visdomsord. I MIA Vidare vaskar vi guldkorn varje dag, 365 dagar om året. Nu presenterar vi 24 av de mest glimrande lagom till jul. 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln