1logo

Guldkalender #Guldkorn #MIAVidare #5/24

Idag är det lördag och kvinnor i Sverige kommer att ägna en timme mer än män åt obetalt arbete (enligt SCB). Det är inget guldkorn, men vårt sätt att arbeta för jämställd rehabilitering är det.

Vi ställer frågor och föreslår insatser utifrån behov, inte kön. För att göra det systematsikt använder vi en jämställdhetskompass, ett verktyg som hjälper oss se på deltagares hälsa, livssituation, arbete och studier utifrån ett jämställt perspektiv. Vi har även lagt till våld i nära relationer och ställer sju frågor om våld.  

Det här ska vi ändra på: Fler män än kvinnor remitteras till arbetsinriktade insatser. Kvinnorna remmiteras oftare till rehabiliterinade och vårdande insatser. Dessutom får männen mer stöd i sitt arbetssökande än kvinnor. 

Guldkornen i MIA

Guldkorn betyder fynd, god idé och visdomsord. I MIA Vidare vaskar vi guldkorn varje dag, 365 dagar om året. Nu presenterar vi 24 av de mest glimrande lagom till jul.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln