1logo

Guldkalender #Guldkorn #MIAVidare #10/24

"Mitt liv var uselt helt enkelt. Jag  var sjukskriven och djupt deprimerad. Jag hade just gått igenom en skilsmässa och mådde oerhört dåligt. När jag började i MIA var jag livrädd bara av tanken att arbetsträna eller jobba. Men min SE-handledare förstod mig. Den förståelsen gjorde att det kändes avslappnat. Jag hade hela tiden känslan av att det gick i min takt och inte var bråttom. 

 Min SE-handledare kontaktade några bokhandlare och vid tredje försöket fann hon en som kunde tänka sig att ta emot en person som ville arbetsträna. På väg till vårt första möte var jag oerhört nervös. Jag trodde inte jag skulle klara av det men jag  och chefen klickade direkt när vi började prata böcker och författare. Jag kunde börja arbetsträna två timmar om dagen, fem dagar i veckan. 

Jag önskar att alla sjukskrivna som behöver  skulle få delta i projektet. Om jag kunde ta mig vidare så kan alla göra det. Jag trodde aldrig att jag som varit sjukskriven i fyra år skulle kunna hamna där jag är idag."

Karl-Oscar, 51, deltagare i projektet

Guldkornen i MIA

Guldkorn betyder fynd, god idé och visdomsord. I MIA Vidare vaskar vi guldkorn varje dag, 365 dagar om året. Nu presenterar vi 24 av de mest glimrande lagom till jul.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln