1logo

Guldkalender #Guldkorn #MIAVidare #12/24

Idag är guldkornet att vi kommit långt i vårt arbete för att upptäcka våld i nära relationer. 

Mäns våld mot kvinnor
Våld i nära relation, hedersrelaterat hot och våld är en viktig jämställdhetsfråga. Kvinnor utsätts i högre grad än män för våld i nära relation. Samtidigt som män i högre utsträckning har varit utsatta för våld som barn. 


Att vara våldsutsatt påverkar ofta livet i ett senare skede och kan vara en av orsakerna till ohälsa och bidra till stora kostnader. Socialstyrelsen visade i en studie att minst 11 000 sjukskrivningsfall per år beror på utsatthet för våld i nära relation (Häger Glenngård, 2011).

I MIA arbetar vi systematiskt för att upptäcka våld i nära realtaioner. Bland annat ställer vi sju frågor om våld. Inför julhelgerna är det extra viktigt att vara vaksam och anmäla om du ser något som verkar vara misstänkt våld. 

Guldkornen i MIA

Guldkorn betyder fynd, god idé och visdomsord. I MIA Vidare vaskar vi guldkorn varje dag, 365 dagar om året. Nu presenterar vi 24 av de mest glimrande lagom till jul.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln