1logo

Är våld orsak till att människor inte kommer vidare i sina liv? 

Klicka här för att se filmen.

Ska du se en enda film på nätet idag, välj den här som ger både hopp och mod. När vi börjar ställa sju frågor om våld upptäcker vi att fler än hälften av våra deltagare har varit utsatta för våld, bevittnat våld, eller själva utövat våld.

Vår vision är att ge mod och möjligheter till människor och myndigheter. I filmen berättar Kjell Sjundemark och Catarina Örtengren hur modiga medarbetare kan rädda liv.


"Som enskild människa är att ställa frågor om våld den största skillnaden du kan göra för en medmänniska, för om du räddar en enda person, så har du lyckats för hela livet",  säger Kjell Sjundemark, förbundschef Samordningsförbundet Södertälje. 

Våld stoppar processen

"Är våld en rotorsak till att många inte kommer vidare i sin process, att de stannar upp för att de inte har bearbetat sina upplevelser, för att ingen faktiskt har ställt frågor om våld tidigare, då kommer MIA att lämna ovärderliga spår.

Vi har sett att våra medarbetare fått en trygghet i att ställa frågorna när vi var klara med rutiner, broschyrmaterial och att vi hade klart för oss hur vi skulle hänvisa vidare. De var lite oroliga i början, men vi har märkt att deltagare faktiskt blir glada över att få frågan. Ingen har ställt den tidigare", säger Kjell.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln