1logo

Det bästa är att jag inte är ensam

”Jag hade svårt att komma iväg hemifrån och var hindrad av oro, ångest och värk i kroppen. Jag har flera diagnoser och utredningar på gång.

Varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen bedömde att jag skulle klara de femton timmar som krävs för att få arbetsträna. Nu är jag redan uppe i nio timmar i veckan”


Den 12 mars bjöd Samordingsförbundet Östra Södertrörn in till kunskapsseminarium. Då berättade Eva om sin resa mot arbetsmarknaden. Här är hennes berättelse.

Drömjobbet att stötta andra

"Jag har varit sjukskriven en gång tidigare för utbrändhet. Den här gången benämns det utmattning. Jag oroade mig ständigt för en familjemedlem som for illa i sin sjukdom och hade hållit emot länge. Till sist sa kroppen ifrån."

När jag kom med i MIA hade pandemin startat

"Min SE-handledare Thérese började försiktigt med digitala möten. Det fungerade. Jag sa att jag önskade ge stöd åt personer i liknade situation som min egen och hon lyckades hitta en digital arbetsträning för att ge anhörigstöd.

Jag vet att det är utanför boxen att få arbetsträna hemma. Kanske går det inte alltid att tänja på reglerna, men det är så oerhört viktigt att någon lyssnar."

Eget skrivbord och trygg miljö

"Idag har jag digitala möten med min arbetsgivare, tar emot tydliga uppdrag som går att lösa utan att jag behöver lämna hemmet. Stressmomenten som får mig att må dåligt finns kvar, men jag har förändrat det jag kan förändra. Arbetet gör att jag kan stänga av en stund.

Jag behöver inte pressa mig själv

"Mina steg framåt beror till stor del på att jag blir lyssnad på. Min handledare svarar direkt på mejl, eller sms. Även om hon har många deltagare, känns det alltid som jag är den enda när vi har kontakt.

När min ork tar slut, finns hon där. Hon vet var jag står och kan föra min talan när vi till exempel har flerpartsmöten. Hon försöker alltid förverkliga mina önskemål."

I  MIA jobbar jag med alla myndigheterna, det är optimalt

"Myndigheterna har ibland så bråttom, men om man får grunda sin väg tillbaka blir det merhållbart. Om jag inte fått jobba hemma hade jag inte alls kommit så här långt. Jag hade inte varit uppe i nio timmar per vecka."
 
Eva, 40 år, deltagare i MIA Vidare

Eva heter egentligen något annat

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln