1logo

Nu ska fler yrkesgrupper lära sig upptäcka våld i nära relationer

I MIA har vi ställt sju frågor om våld till 326 deltagare, vilket är hälften så många som Försäkringskassan har gjort i hela landet.
Som en del i jämställdhetsarbetet har vi ökat kunskapen om våld i nära relationer och börjat att systematiskt ställa sju frågor om våld. Det är ett viktigt arbete, som gör att vi tidigt kan upptäcka våld. Ingen som lever under hot kan fokusera på arbete eller studier.


Idag presenterade regeringen 40 punkter på en åtgärdslista för att stoppa mäns våld mot kvinnor. En av punkterna är att fler yrkesgrupper ska få utbildning om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
Åtgärderna syftar till att förebygga, hindra och straffa våld mot kvinnor.

I en livesänding på Instagram mötte Annika Strandhäll Katarina Wennstam för att diskutera ett åtgärdprogram. 

"Det har hänt något extraordinärt under våren. Det började när fem kvinnor mördades inom ramen av tre veckor. Reaktionerna blev starka och man åtog sig att snabbt utarbeta ett brett program både för förebyggande och straffrättsliga åtgärder för att komma åt mäns väld mot kvinnor."

"Äntligen blir det möjligt att ta viktiga steg för att ge kvinnor ska kunna lämna en hotfull relation", säger Katarina Wennstam.

Hela samtalet hittar du på Annika Strandhälls Instagramkonto

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln