1logo

Jag får lite koll på framtiden igen.

Citatet finns att läsa i den pinfärska rapporten "Lite koll på framtiden" som handlar om myndighetsgemensamma team.

     ”När ett MGT fungerar som bäst blir det tydligt för deltagaren att hen inte längre kommer falla mellan stolarna", säger Kristoffer Zetterberg, utredare i MIA Vidare.


Under våren genomförde Kristoffer en observations- och intervjustudie i alla våra MGT. Sammanlagt blev det sjutton observationer och tio intervjuer med kvinnor och män mellan 21-61 år.

Vi har tidigare sett goda resultat när medlemmarna samlas kring samma bord och löser problem tillsammans med deltagaren. I studien har vi tagit reda på mer om vad som fungerar bäst för deltagarna och för medarbetarna.

”Deltagarens upplevelse av ett MGT formas inte enbart av hur själva mötet är, utan vad som sker före och efter. Projektets olika MGT har visat på styrkor och svagheter under samtliga steg, sådant som ökar tryggheten eller bidrar till förvirring. Medarbetarna har också kommit med reflektioner och förslag på hur man kan förbättra arbetet under samtliga tre steg", säger Kristoffer.

Ladda ner rapporten här:

Rapporten behandlar områdena Bemötande, Sammansättning och Upplägg. Sista delen utgår ifrån de medarbetardagar som hölls i juni 2021 för medarbetare i alla delprojektens MGT. Rapporten finns att läsa på miaprojektet.se

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln