HANINGE NYNÄSHAMN TYRESÖ
Vårt delprojekt riktar sig till de som bor i Haninge, Tyresö och Nynäshamns kommun och som av någon anledning inte arbetat på länge. Oavsett om det beror på sjukskrivning, rehabilitering eller andra orsaker, är MIA till för att öppna dörrar mot arbetsmarknaden. Samtidigt bidrar vi till stegförflyttningen mot ett ökat deltagande i samhället, bättre hälsa och större social gemenskap. Vi ger deltagarna ett samordnat stöd.
Resursrådet
All remittering till MIA Vidare Östra Södertörn sker genom Resursrådet. Du som handläggare från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kommunen eller Regionen gör en anmälan för din deltagare. Deltagare kan även göra en egen anmälan. Deltagaren och handläggaren möter Resursrådet och får en rekommendation om vilken eller vilka av insatserna som bäst möter deltagarens behov.
Hur jobbar MIA Östra Södertörn?
Vår projektgrupp består av en projektledare, Case managers, SE-handledare, KBT-konsulent och arbetsträning på arbetsintegrerande sociala företag. De arbetar tillsammans med våra deltagare för att hitta vägar framåt. Metoderna vi framförallt använder heter Supported employment (SE) och Case management (CM).
Inom ramen för vårt delprojekt finns möjlighet till rehabilitering och arbetsträningsplatser. Vi utvecklar och får allt bättre samarbete med sociala företag. Exakt vilka insatser varje deltagare får, beror på behov och önskemål. Det är poängen med MIA. Vi samlar kompetenser runt en person, för att bidra till en utveckling mot arbete eller studier. Steg för steg, på ett sätt så att det passar deltagaren.
Några aktiviteter i vårt delprojekt
Arbetsträning/arbetsprövning
Deltagaren deltar från sina förutsättningar på ett arbetsintegrerande socialt företag eller en annan lämplig arbetsplats
Case management
Innebär att varje deltagare får en individuell coach - en Case manager, som ger stöd i rehabiliteringen
Samtal med KBT-konsulent
Det innebär samtal med stöd av kognitiv beteendeterapi, samt nätverksbyggande
SE-handledare
Baserar sig på metoden Supported employment som avser att underlätta för deltagaren att närma sig arbete eller studier
Vem kan vara med i MIA Vidare?
För att komma med i MIA Vidare kontaktar handläggaren på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunen eller hos vårdgivaren Resursrådet, som är samordningsförbundets myndighetgemensamma team.
Läs mer!
Mer information hittar du på respektive samordnings-förbunds hemsida. Samordningsförbunden äger tillsammans MIA-projektet.
www.samordningsforbundetostrasodertorn.se
Du kan själv ta kontakt med oss:
Projektledare
MIA-projektet Östra Södertörn
Emmeli Söderholm
Tel: 08-606 93 09
Resursrådet:
Maria Kinhamer
Tel: 08-606 76 56
Arbeträning i MIA Östra Södertörn:
Jobbverket
Har flera verksamheter där deltagare kan arbetsträna inom snickeri, bilvård, textil, återbruk, elekronikåtervinning och bageri.
Bönorna/Café Himlagott
Driver tre caféer i Haninge och Tyresö där deltagare kan arbetsträna inom konditori och catering.
Stockholms Stadsmission
Bedriver second hand med insamling och remake.
Gotthems café och
second hand
Drivs av Skyddvärnet där det finns möjlighet att arbeta med caféverksamhet, renovera möbler och produkter i trä, med flera kringtjänster.
Hundpasset
Ett hunddagis där deltagare arbetar med allt från utfodring av hundar till promenader.
ML Huskur
Arbetar med städuppdrag hos företag och privatpersoner.
Fruarna Frimans
En butik med hantverk och sömnad i Västerhaninge.

HIttar du inte det du söker? På Insatskatalogen.se hittar du alla insatser inom välfärden.