1logo

MIA jobbar vidare

Dishwashing and talk

 Jag har följt med en deltagare till sin sysselsättning, vilket gjorde att jag kunde ha otvugna samtal med den något tystlåtne personen.
När Corona kom  fortsatte vi att träffas  hemma hos deltagaren. Som tur var hade det samlats en del disk. Hen diskade och jag torkade. Då uppstoddet otvungna, avslappnade samtalet igen.
Karin Kostropetsch, Case Manager MIA Stockholm stad

Walk and Art ”Tyst vår”

Flera av mina deltagare är intresserade av konst och vi har varit och på olika konstutställningar och konstmuseer tillsammans. Nu var allting stängt.
Av en händelse fick vi reda på att en utställning med namn ”Tyst vår” pågick utomhus, men bara under två veckor. Marie Louise Ekman och en rad andra konstnärer hade placerat sina verk ute, i närheten av Kaknästornet.
Karin Kostropetsch, Case Manager MIA Stockholm stad

Samtal med friskvård

Träffade MIA-deltagare i Hovsjö, Södertälje för en promenad och fika ute i vårsolen. Friskvård och uppföljning på ett trevligt sätt i Coronatider.
Marita Zackrisson, samordnare MIA-projektet Södertälje

Vår med framtidsprat

I dessa tider träffar vi gärna våra deltagare utomhus. Ett bra sätt att prata om framtid och samtidigt njuta av naturen.
MIA-projektet Stockholms stad

Gemensam fika på distans

Det kan vara ensamt att arbeta hemifrån i flera dagar. Vi började med gemensam distans-fika kl 10 varje morgon.
Helena Bajlo, kommunikatör MIA-projektet

Ett blåsigt möte

Vi satte oss vid en uteservering för att fylla i blanketter. Det började blåsa och papper fladdrade omkring. Till slut låg  båda två med armarna över fikabordet för att hålla kvar alla papper. Skam den som ger sig. Vi lyckades fylla i blanketterna och skriva några anteckningar till nästa träff!
Annika Karlberg, case manager MIA Stockholms stad

En liten rubrik.

"Terese och jag har mötts i hamnen och promenerat eller fiskat. Vi ska ta ett steg i taget. Målet är att lämna försörjningsstöd för att kunna leva på det jag redan gör. Jag har byggt upp Barnens Träd helt på egen hand och jag är stolt över det. Men jag är inte bra på pappersbiten, så jag behöver hjälp att komma igån och starta eget"
Jonas deltagare i MIA fiskar med Terese Sveijer, SE-handledare MIA Östra Södertörn

Samtal utomhus

Samtal med utsikt

Det mest kreativa mötet jag har haft den här veckan är att sitta ute med en fin utsikt och bedöma /utveckla beredskap.
Marianne Thunstam, samordnare MIA-projektet Södertälje

Mormor på distans

När alla är hemma samtidigt och man behöver ha ett Teams-möte så fick mormor rycka in via Facetime. Sonen visade mormor olika saker i lägenheten, hoppade i sängen och sjöng lite sånger.
Bild från unsplash.

Inremitteringsmöten via Skype

MIA Östra Södertörn har ställt om sina Resursrådsmöten till att alla representanter ses via Skype.
MIA-projektet Östra Södertörn

Walk and talk med fokus på naturen
 

Vi har varit ute, har iakttagit, studerat, fotat och diskuterat blåsippor, vitsippor, blommande träd och buskar, fåglar och andra djur och har upplevt hur läkande och balanserande det kan vara att komma ut i naturen. Om man väl lyckas ta sig ut blir man rikligt belönad konstaterade en av mina deltagare, vars psykiska besvär lindrades av vistelsen.
Karin Kostropetsch, Case Manager MIA Stockholm stad

En liten rubrik.

Om man väl lyckas ta sig ut blir man rikligt belönad konstaterade en av mina deltagare, vars psykiska besvär lindrades av vistelsen.
Karin Kostropetsch, Case Manager MIA Stockholm stad

Nyttja naturens hälsoeffekter

Deltagaren som lider av depression visade upp en helt annan sida av sig själv. Promenaden i frisk luft gjorde underverk. Vi pratade om aktiviteter i det dagliga livet: vilka aktiviteter hen klarar att göra själv, vad hen behöver hjälp med osv. Vi pratade om att planera vardagliga sysslor för att orka med arbetsträningen. Hen var mycket nöjd med mötet och sa att hen fick en mer hoppfull framtid.
Leyla Musayeva, arbetsterapeut/samordnare i MIA-projektet Södertälje

Planering av MIA Vidare

Workshop inför MIA Vidare kommer genomföras på distans. Projektledningen kommer få varsitt kuvert med en hemlig överraskning. På så sätt kan vi behålla energi och fokus genom planeringsdagen.
Annica Falk, projektchef MIA

Jobba hemifrån

Hemmakontoret är utrustat med höj- och sänkbart bord. Lite kreativitet är allt som behövs.
Emmeli Söderholm, delprojektledare MIA Östra Södertörn

Projektet bygger på ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Stockholm samt kommunerna Täby, Österåker, Danderyd, Norrtälje, Vaxholm, Vallentuna, Södertälje, Huddinge, Botkyrka, Salem, Haninge, Tyresö, Nynäshamn, Nacka, Värmdö, Sollentuna, Upplands Väsby, Sundbyberg, Upplands Bro och Stockholm. Det delfinansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och har möjliggjorts av samordningsförbunden i de 22 kommunerna.